2014. április 27., vasárnap

Finishben

Kevesebb mint egy hét múlva találkozunk! Ca. 90 fő gyűlik össze 3 napra a berekfürdői református Megbékélés Házában, hogy TALÁLKOZZON - Istennel, önmagukkal és természetesen egymással.

Nagyon izgalmasan telt már az előkészületi fázis is és várjuk Isten áldását, jelenlétét ezen a különleges alkalmon, ahol egy nagyon színes "gyülekezet" találkozhat. Az ország minden részéről, 4-5 felekezetből 18-55 éves korig érkeztek jelentkezők.

Pénteken a regisztráció, szobafoglalás, tea/süti és ismerkedés után egy közös vacsorával indul a program, ahol a résztvevők megismerhetik azt a 8 keresztyén házaspárt, akik a kiscsoportos beszélgetéseket fogják vezetni. Majd péntek este istentisztelettel folytatjuk, amit kiscsoportos beszélgetés, majd éjszakába nyúló zenei és irodalmi teaház követ. Nagyon színes zenei csapat állt össze a jelentkezők közül, úgyhogy izgatottan várjuk, hogy milyen lesz az összhang(zat).

Szombaton a "szakmaiságé" a terep, Kovács Károly keresztyén pszichológus és családterapeuta tart előadást az önismeret és önbecsülés szerepéről a párválasztásban, amin utána a kiscsoportok tovább dolgozhatnak.

Délután a szabadidő eltöltésére több alternatíva is választható, pl. strand, sport, kincsvadászat, zene, stb.

A vacsora pedig egy olyan "Kérdez-felelek" fórum beszélgetést fog megszakítani, ahol először a házaspárok férfi tagjai ülnek ki a színpadra és a hallgatóság kérdéseire felelnek, majd vacsora után jönnek a feleségek ugyanebben  formában.

Este ismét teaház vetélkedővel, illetve filmklubbon vagy éjszakai fürdőzésen is részt lehet venni.

Vasárnap délelőtt pedig közös istentiszteleten veszünk részt, majd ebéddel zárjuk a hétvégét.

Ami még kimaradt, hogy a reggelit követően külön férfi és női imakör lesz, amit egyéni csendes félóra követ.

Ezzel véget ér a Találkozás hétvége és ahogy a kezdetekben ezt célnak kitűztük, itt ér véget a 100 szingli blog is. Majd 3 év, sok-sok bejegyzés és hozzászólás nemi szerepekről, igékről, párválasztásról, házasságról és még sok minden másról. 6 tréning alkalom és egy közösségi hétvége. Erről szólt ez, ennyi fért bele.

És akkor most vége? Ennek, ebben a formában igen, mert ez eddig tartott, ennyi fért bele.
Viszont úgy érezzük, hogy a kudarcok, nehézségek és a hibák ellenére nem fejezhetjük be ezt a szolgálati területet. Folytatnunk kell, mert fokozottan szükség van erre: hogy a világ hazugságaival szemben képviseljük Isten akaratát a férfi-női kapcsolatokban, szerepekben, családban. Csak kicsit máshogy tesszük ezt, az eddigi tapasztalatok alapján átalakulva egy - reméljük - még inkább hatékonyabb formában.

Az egyik hátránya ennek a szolgálatnak az volt, hogy régiók helyett központosítottan koordinált szolgálatról beszéltünk. Ez eléggé bekorlátozta a lehetőségeket. Tehát szeretnénk legalább 12 régióban gondolkozva folytatni a szolgálatot.

Egyenlőre várunk egy kicsit, hogy letisztuljanak bennünk ezek a gondolatok, indíttatások és szeretnénk más hasonló szolgálatok vezetőivel személyesen leülni és beszélgetni, találkozni szélesebb körben is véleményekkel és legalább egy félévet várni és felkészülni egy erős kezdésre.

Ami már biztos, hogy lesz egy központi honlap. Itt szintén lesznek cikk szerű anyagok a nemi szerepekről, párválasztásról, szingliségről. Viszont a 12 régióban a tervek szerint 12 keresztyén házaspár fogja koordinálni az offline eseményeket: pl. félévente egy találkozás (szombat vagy péntek-szombat) egy hétvégi házban 13-15 ember számára, akik hasonló korúak és a nemek aránya nagyjából fele-fele.

Így lehet a honlapon majd a fórumokon beszélgetni, hozzászólni dolgokhoz és persze ismerkedni is. Viszont biztosítva lenne a lehetőség a sajnos egyre növekvő számú keresztyén egyedülállók számára, hogy legalább félévente egyszer találkozzanak a korosztályukban és régiójukban(!) más keresztyén egyedülállókkal, illetve személyesebb és elérhetőbb segítséget kapjanak a régióért felelős hiteles keresztyén házaspároktól.

Ezek a tervek, imádságos szívvel várjuk, hogy Isten hogyan vezet.

Köszönjük a sok szeretetet, támogatást és imádságaitokat!

Isten áldjon Benneteket!


 

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.