2012. december 8., szombat

Keresztyének és a szórakozás



Volt egy érdekes témájú alkalmunk a héten a gyülekezetben. Szeretettel várjuk a ti meglátásaitokat, álláspontotokat is a témában.

Ti hogyan kapcsolódtok ki?
Táncoltok?
Fogyasztotok alkoholt?
Nálatok hol vannak a határok?
Ésatöbbi, ésatöbbi...


3 megjegyzés:

  1. Mostanában keresztyén koncerteken szoktam táncolni barátnőmmel. Nem olyan régen volt Matt Redman koncertje, ahol jól kiugráltuk magunkat :) Nem vágyom világi szórakozóhelyre. Nem tudom, h most lehet-e még dohányozni az ilyen helyeken. Régen a cigifüst tartott távol ezektől. Hála Istennek jól beszélek angolul és néha a mai menő számoknak olyan szörnyű a szövege, h maradok a keresztyén disco vagy rock zenénél, mert annak a szövege is építő. A táncolást az adott párnak kell eldöntenie. Ha túl kísértő gondolatok támadnak a fejben egy lassú szám alatt, akkor jobb nem táncolni (fussunk el, mint József!).

    Ivás: 9 éve merítkeztem be és azóta egyáltalán nem iszom (mi szőlőlével vesszük az Úrvacsorát, ha anyuéknál eljutok egy Úracsorás alkalomra, mert nem ütközik a miénkkel, akkor azt a fél korty bort megiszom). Mondták már sokan, h megtagadom magamtól. Mondtam, h szabad akaratomból döntöttem így. Jézus korában is ittak bort az emberek, sőt Ő a vizet is borrá változtatta. Önmagában ez nem bűn, Pál mondja "Minden szabad, de nem minden használ. Minden szabad, de nem minden épít" (1Kor. 10:23). Őszinte önvizsgálat alapján mindenki döntse el, h mennyit ihat, mi az ami még használ és épít (vérpótlónak például).

    VálaszTörlés
  2. Szia Sylvatica! Köszönjük, hogy megosztottad ezt velünk! :)

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Ez egy nehéz téma, lehet róla írni rengeteget és vitázni is lehet...

    "Ha túl kísértő gondolatok támadnak a fejben egy lassú szám alatt, akkor jobb nem táncolni (fussunk el, mint József!)."

    Erről meg az jutott az eszembe, hogy nekem nem attól támadnak kísértő gondolataim, hogy "lassúzok", hanem, hogy kivel. De azért ez a "kísértő gondolatok" kifejezést is ki lehetne fejteni, mert az én értelmezésem szerint megfelelő helyen és időben egy ilyen gondolat nem kísértő, inkább helyénvaló. Itt persze lehet beszélni arról, hogy mikor és hol van a megfelelő hely...

    Áldás, békesség!
    Kívülálló voltam!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.