2014. január 27., hétfő

Az 5. tanács

Íme az 5. tanács a 10-ből, amit a keresztyén párkeresők számára tettünk közzé Zach Schlegel lelkipásztor írása alapján. REAGÁLNI ÉR! :)

5. Randievangelizáció: Egy nem keresztnyénnel randizol abban a reményben, hogy randizás közben majd megtér. Ez kísértés lehet számos okból: sok időt töltesz nem keresztyénekkel munkában, iskolában, a szomszédságban; több figyelmet kapsz nem hívőktől, mint hívőktől; vagy éppen úgy tértél meg, hogy közben már randiztál valakivel és most nehéz szakítani vele. Függetlenül attól, hogy miért, - ugyan építő, ha látja, hogy bízol Krisztusban -, de összekeverni egy szerelmi kapcsolatot evangelizálással összezavarhatja a dolgokat és elhomályosítja a személy keresztyénség ellen vagy mellett meghozott döntését. A Biblia egyértelműen állítja, hogy bűn felemás igában házasságot kötni – nincs értelme belépni a legbensőségesebb kapcsolati formába valakivel, akivel nem értetek egyet a legfontosabb dologban, s nem tudjátok megosztani azt egymással.




2 megjegyzés:

  1. Köszönöm! Sok keresztény fiatal sajnos nem akarja megérteni. Velem az volt, hogy járás közben tértem meg. A kép tulajdonképpen illusztrál minket 5 hónapja. Nagyon fájt szakítani, de érzékelem, hogy Krisztus kegyelmén élek. Sokat imádkozom, és vannak olyan napok, amikor engedek az önsajnálat kísértésének, de egyébként meg az Úr igája tényleg könnyű, mert megkönnyíti. Kiöntöm Neki a szívemet, és meghallgat. Ez nem valami olyan dolog, amit beképzelek, mert tényleg van erről bizonyosságom. Nem fordíthatok Neki hátat egy kapcsolat miatt, amit erőlködve, kikönyökölve megtartottam volna. Adjátok ezt is Úrnak bizalommal, ha ezzel küszködnétek! <3 Zs.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.