2014. január 11., szombat

Kinézni, lenyomozni...

4. Lenyomozás: Azt gondolod, hogy mindent tudnod kell a másikról, mielőtt randiznál vele. Azzal nincsen semmi gond, ha időt szánsz arra, hogy megfigyeld a másikat, mielőtt randiztok, ez fontos. De egy kicsit furcsa, amikor egy idegen azzal jön oda hozzád, hogy: „Tudod figyeltelek, és arra a következtetésre jutottam, hogy jó házastárs lennél.” Ez a fajta közeledés valószínűleg nem abban fog segíteni, hogy párt találj, hanem inkább abban, hogy letartóztassanak.

Lógjatok együtt társaságban: Ez egy természetes mód arra, hogy megismerjétek egymást anélkül, hogy csak a másikra koncentrálnátok, és azt is megláthatjátok, hogyan viselkedik a másik társaságban, hogy bánik a körülötte levőkkel

Barát legyél: Viszonyulj hozzá úgy, ahogy bármelyik másik barátodhoz.

Gondolj csak bele, ő a te keresztény nőtestvéred/férfitestvéred, ezért mindkettőtöknek jó, ha ennek megfelelően bántok a másikkal. Egy közösségben, ahol testvérekként törődtök egymással, természetesnek kellene lennie, hogy fiú-és lánybarátaid vannak, romantikus vonal nélkül.

Beszélgess másokkal, akik ismerik őt!

Így szól az amerikai ifjúsági lelkipásztor tanácsa. Nyilván máshogy szólalna ugyanez meg magyar környezetben. Szerintetek mi benne az, ami kicsit elüt, idegen a mi füleinknek? Hogyan "magyarosítanánk" az itteni helyzethez - a magyar párválasztás elvilágiasodása tekintetében? Vagy mik azok, amik így is átjönnek. 

Itt konkrét tanácsokat is kapunk, tehát egészen kereknek tűnik a történet. Mondjuk a barátkozás romantikus vonal nélkül és eleve keresztyén fiú-lány barátság sokak számára anomália...Hm?

2 megjegyzés:

  1. "Beszélgess másokkal, akik ismerik őt."


    Vagyis azért beszélgessek másokkal, akik ismerik őt, hogy infóhoz jussak róla? ÁÁÁÁÁÁ, ez nekem nagyon nem tetszik, ezt a háta mögötti kutakodásnak érzem. Azonkívül nem biztos, hogy jól látja őt az illető, azaz lehet, hogy félretájékozatna.

    Loren

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Loren, üdv itt!

      Nos, ez attól függ...ha az "embert tolláról.."-ból indulunk ki, azért ez tényleg sokat elárulhat valakiről, persze teljesen objektív nem lehet. Infókat szerezni viszont fontos szerintem! De az is igaz, hogy az titkolózik, akinek van mit rejtegetnie...

      Ábel

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.