2011. december 20., kedd

Van mit ünnepelni!





"hogy egyszülött fiát adta" 
Jn. 3.16.

Kicsit feszített a tempó így ünnepek előtt, lehet, hogy Ti is érzékelitek, mi is ezért lassultunk le online, mert offline eléggé el vagyunk havazva - ha nem is érkezett meg még az igazi hó.
Reményeink szerint viszont hamarosan újra jönnek majd az írások, bejegyzések, igetanulmányozások és folytatódhat a közös beszélgetés, ismerkedés.

Egy téma, amivel kapcsolatban már több hozzászólás született és már egy bejegyzést is publikáltunk - bár kicsit a párválasztásra szűkítve -  ebben a témában, ez a vezetés kérdése.
Hogy vezet bennünket Isten?
Honnan tudjuk, hogy hol a helyünk? Mikor, mit mondjunk?
Milyen veszélyek, tévutak vannak?
Hogyan tart velünk kapcsolatot Isten?

Szeretnénk bátorítani benneteket, hogy akiben még van valami, ami a közösség épülésére lehet, akkor szeretettel várjuk a válaszokat a fenti kérdésekre!

                                                           

Továbbá... a Szilveszter. Sokunknak lehet, hogy még kérdéses, hogy hol, kivel, mivel tölti az estét. Nos, mi mindenkit bátorítunk arra, hogy mozduljon ki és töltse a Szilvesztert közösségben, akár testvérekkel, akár nem hívőkkel, de akkor is világítva.

Viszont! Ha valaki esetleg otthon maradna, net közelben Szilveszter estéjén, akkor azok számára valami egészen különleges, közös ünneplési lehetőségre gondoltunk. Igaz, hogy ez egy blog, nem chat room vagy fórum, mégis, a hozzászólásokon keresztül tudunk beszélgetni, akár szinte instant módon is. Így, arra gondoltunk, hogy a Szilveszter estéjén az éppen online tagokkal "összeröffennénk" itt a blogon óévet búcsúztatni.

Pontban 22:00-kor beköszönünk mi, szerkesztők egy szilveszteri bejegyzés kommentjében és egy igével/gondolattal elindítunk egy év-végi, év-értékelő beszélgetést - amikről Szilveszterkor tipikusan beszélgetni szoktak. Akinek van kedve, indíttatása, hozzászólhat, olvashatjuk egymás gondolatait és rögtön reagálhatunk is. Ha esetleg éjfélig húznánk, akkor pedig közösen köszönthetjük az új évet is, ami nagyszerű lenne :)



4 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Én minden valószínűség szerint itthon szilveszterezek. És most már az is valószínű, hogy ide is benézek.

    Kívülálló

    Ui: talán a félénkebb regisztráltak is megörvendeztetnek bennünket egy B.Ú.É.K.-kal...

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Reméljük, hogy többen befognak legalább egy bejegyzés erejéig köszönni...

    Én a karácsonyt otthon töltöm.
    A szilveszteri programnak felvetődött Budapest is (több helyszínen is lesz fiataloknak szervezett újév köszöntés, óév búcsúztatás), de egyelőre maradt a gyüli.

    Én innen szeretnék minden aktív és nem aktív bloglakónak, Ábeléknek és a blog készítőinek áldott karácsonyt kívánni ezzel az igével:

    "Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének! Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy fölemelje és megerősítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké. A seregek Urának buzgó szerelme mívelendi ezt!" Ézs 9,6-7.

    Ilyen megváltónk van.

    És bízok benne, hogy mindenki megtalálja a társát akár itt, akár máshol, akár jövőre, akár később, azt akit tud szeretni és aki őt is nagyon szereti (mint Krisztus minket, most épp Jeremiást olvasok és olyan szép, ahogy Isten a házassággal mutatja be a néppel való kapcsolatát), és együtt tudnának élni Isten dicsőségére, Vele a középpontban, a házassággal is bizonyságot téve Róla.

    Soli Deo Gloria!
    Isten áldjon mindenkit!

    Üdv:
    Zoli

    ui: Megpróbálok felnézni ide szilveszterkor is :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.