2013. november 23., szombat

Blog záró (?) nagy hétvégénk: május 2-4, Berekfürdő, Megbékélés Háza



Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy úgy döntöttünk, 2014 tavaszán megrendezzük a közös hétvégénket. A 100-as határ fele közeledve, 2,5 évvel és 6 tréning alkalommal a hátunk mögött úgy érezzük, hogy elérkezett ennek az ideje.

Nagyon hálásak vagyunk Istennek azért az útért, amit eddig vele együtt végigjárhattunk, az értékes bejegyzésekért, a még érdekesebb beszélgetésekért a hozzászólások formájában és nem beszélve az találkozásról - mi szervezőkként rengeteget tanulhattunk Istenről, férfiakról, nőkről és a kapcsolatok működéséről és szívből reméljük, hogy Ti is épültetek ezáltal!


Mivel nem akármilyen helyszínről van szó, már le is kellett foglalnunk, így - ha még van is sok kidolgozatlan részlet - a dátum és a helyszín már biztos, naptárba véshető:
2014.05.02-2014.05.04. péntek-vasárnap
Berekfürdő, Megbékélés Háza

Sőt, már a költségekről is tudunk információval szolgálni nektek: Tehát lehet előtakarékoskodni! ;)
A két éjszaka + étkezések (péntek vacsora, szombat R+E+V, vasárnap R+E) 14.000.-/fő.
Ehhez lenne még 1000.- hozzájárulás, amiből az előadó és a szervezők költségeit fedeznénk, illetve a résztvevők közül az anyagi támogatásra szorulókat segítenénk.
Tényleg egy gyönyörűen felújított, kiváló adottságokkal rendelkező helyszínről van szó! Aki már járt itt, pontosan tudja...

Miről is szól ez?

Szeretnénk egy olyan hétvégét szervezni, mely 3 területen biztosít igényes programokat elsősorban a hívő, gyülekezetbe járó, szolgáló egyedülálló testvérek számára: közösség, hit és kikapcsolódás.

Jelentkezés, részvétel 

A jelentkezést kicsit újraértelmezzük és bizonyos szempontból talán a "pályázás" kifejezés illik ide.

Nos, ahogy a fenti címben is látható, megtért reformátusok számára indult elsősorban ez a kezdeményezés. Talán nem is igazán a reformátuson, mint a megtérten van a hangsúly. Igaz, hogy itt is és a tréning alkalmainkon szűrés nélkül mindenkit szívesen láttunk, úgy döntöttünk, hogy ez a hétvége a komoly hívő, megtért, gyülekezetbe járó, érett, szolgáló egyedülállóknak fog szólni elsősorban.

Előnyt élveznek ezen kívül még azok,
- akik eddig már regisztráltak a blogon (viszont ez sem garancia!)
- a blog régi és aktív hozzászólói
- tréning alkalmainkon részt vettek (visszajáróknak extra pont:)
- reformátusok

Tehát nemsokára összeállítunk egy online jelentkezési lapot, ahol lehet majd "pályázni", mi pedig kiértékeljük ezeket a jelentkezéseket és megerősítést küldünk azoknak, akiknek a fentiek alapján el tudjuk fogadni a jelentkezését.

A hétvégén szeretnénk, ha a nemek aránya kiegyenlítődne - ezért is kell valamennyire szabályozni a jelentkezést. (Mindössze 50 lányt tudunk így fogadni.)

Illetve a 8-12 fős csoportbontásoknál is szeretnénk figyelembe venni, hogy hasonló korú, hátterű, végzettségű, érdeklődési körű (esetleg önismereti teszt kitöltése alapján?) emberek kerüljenek össze.

Persze ez az alkalom sem fog esküvővel végződni. A célunk az viszont, hogy egy közösséggé válhassunk, igazán megismerhessük egymást, csapattá formálódjunk és tegyük mindezt Isten jelenlétében. Ezzel egy kiváló kiinduló pontot nyújthatunk minden érett párkereső résztvevőnek.

Ja, igen, érett. A tréning alkalmakkal ellentétben kicsit azért is végzünk ilyenfajta szűrést a jelentkezők között, hogy azok töltsék be a helyeket, akik hitükben ÉS jellemükben érettek egy párkapcsolatra.

És hogy mi lesz ezután? Abszolút homály. Folytatni kéne, kellene, de hogyan? Talán addig kapunk valamilyen vezetést ezzel kapcsolatban, lehet, hogy a hétvégén közösen tudunk majd ezzel kapcsolatban is előbbre látni és mutatni.

Természetesen most is, ahogy mindig, sok szeretettel várjuk meglátásaitokat.


15 megjegyzés:

  1. Tök jó és abszolút up for it vagyok;-) Klassz lehetőség, h értelmes beszélgetések induljanak el és baráti kapcsolatok köttessenek. Nagyon tetszett az érett jelző :-)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Az előzetes figyelmeztetések alapján töröltünk egy névtelen megjegyzést. Nem azért, mert kritikát fogalmazott meg - ezt támogatjuk! Viszont megjegyzést írni, véleményt formálni legalább becenév választásával fair. Köszönjük!

    VálaszTörlés
  3. Én mindenképpen megyek..ha addig nem nősülök meg. :-))

    VálaszTörlés
  4. Nem fogok tudni részt venni ezen az alkalmon, de nagyon örülök, hogy sikerült elérni ezt a célt is. :)
    Hihetetlen hogy már 2,5 éve indult a blog... mintha csak most tavasszal lett volna. De vissza-vissza olvasgatva nagyon sok minden történt és biztos vagyok benne, hogy nem értelmetlenül. Én is sokat változtam ez idő alatt, hogy ebből mennyi a blog hatása azt nem tudom :D

    Kellemes hétvégét mind a 100 egynéhány embernek. És köszönet a szervezőknek, de legfőképpen SDG! :)

    VálaszTörlés
  5. Nekem is nagyon tetszett az "érett" jelző. Viszont ki tudja megállapítani, hogy ki érett és ki nem egy párkapcsolatra? Főleg egy teszttel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Júlia! Szeretettel köszöntünk a blogon! Jogos a felvetés és még nincs teljesen végleges verzió a "toborzás" módszereinek. Valószínű, hogy több forrásra támaszkodva próbáljuk megismerni az embereket, akár barátok, gyülekezeti testvérek, lelkipásztorok megkérdezésével, visszaigazolásával a részletes, kifejtős kérdőív mellett. És persze sokat-sokat imádkozunk ezért, ami szerintem nagyon fontos.

      Ábel

      Törlés
    2. Szia Júlia! :)

      A teszt nem a beválogatásra vonatkozik, hanem a csoportban lévők homogén terítésére :D, legalábbis ezt olvastam ki a tájékoztatásból. Egy teszt valóban kevés, de sok minden elárulna...

      Törlés
  6. Mások elkeseredettségéből, magányából üzletett csinálni, feketén, ráadásul mindezt Isten nevében tenni, nagyon csúnya dolog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves János!

      Köszi, hogy írtál! Nem értek egyet. Mi, szervezők ezen egy árva fityinget nem keresünk, sőt mínuszba fogunk kijönni, de nem baj, ezt is, a vele járó időt is és energiát is tizedként Istennek adjuk - nem azért mert ilyen jó fejek vagyunk, hanem mert Jézus erre késszé tesz bennünket.

      A Megbékélés Háza nyilván nem engedheti meg magának, hogy ingyen mindenkit vendégül lásson, de azért ez sem egy profit-orientált ár a részükről.

      Mi mások elkeseredettségén szeretnénk segíteni ezzel a bloggal és a Találkozás hétvégével is. Ha Te ezt fekete haszonszerzésnek tartod, úgy gondolom, hogy tévedsz, de szíved joga.

      Ábel

      Törlés
    2. Szerintem teljesen érthető Százszingli részéről ez a fajta hozzáállás, függetlenül attól, hogy én kiesnék a rostán! :)

      Az biztos, nem könnyű feladat ezt a válogatást lebonyolítani!

      Viszont van egy jó hírem! Nincsen senki a Százszingli-re utalva, hogy társat találjon! Úgyhogy kedves János, fel a fejjel!

      Mindenesetre tényleg sokat tettek azért, hogy megbolygassák az állóvizet! Biztosan sokan hálásak, még ha csak egy bejegyzésért is! :)

      Törlés
    3. Köszi Ahham, azért ha van kedved, jelentkezz! :) Szerintem lesznek nem megtértek is, mert ahogy azt jeleztük, azokat is szeretettel látjuk, akik a blog életében aktívan részt vettek, meghatározó személyei voltak - és nem feltétlen megtértek.

      Törlés
  7. Ti írtátok mire fordítjátok a költségeket, így saját magad bizonyaítottad ennek az ellenkezőjét.
    Ezen kívül voltak itt 6000 orintos 3 órás előadások is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves János, olvassunk és értelmezzünk. Szeretettel!

      Törlés
  8. Szerintem nagyon jók ezek az összejövetelek, nagyon sokat tanul és fejlődik belőle az ember. Bízom abban, hogy a hétvége is ilyen lesz. Nagyon sok kitartást kívánok a szervezőknek, hogy majd koordinálni tudjanak 100 embert :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.