2012. szeptember 1., szombat

Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen! Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.

2 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon jó Ige, már többször beszéltünk róla. A konklúzió kb. az volt, hogy soha ne tegyük a szolgálatot az első helyre Istennel szemben. Hajlamosak vagyunk a mellünket döngetve szolgálni, segíteni itt is ott is, még akár azt is hangoztatva, hogy mindezt Istenért tesszük; miközben pont Rá, az Ő Igéjére nem marad időnk.

    VálaszTörlés
  2. Engem ebben az igeszakaszban az aggódás és nyugtalankodás páros fogott meg, ami korábban fel se tünt. Mármint, lehet, hogy néha az ember mellveregetésből csinál szolgálatot, de Máriában aggódás és nyugtalankodás volt.
    Szerintem akkor van helyén egy szolgálat, ha az Istenhez vezet és nem akkor ha aggodalmaskodás van belőle és az Igéről meg is feledkezek, akkor tényleg csak maradjon az Ige.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.