2013. március 5., kedd

Szex és szextelenség: Az intimitás formái

Kovács Endre és Dr. Hélisz Katalin a tréning nap délelőtti előadásán beszélt nekünk az alábbi ábráról.

Az hanganyagon részletesebben is lehet hallani, hogy melyik szelet, mit takar.

Talán az egyik fő üzenete ennek az volt, hogy a szexualitás csak az egyik lehetősége az intimitás megélésének. Lásd: hóembert építeni, sétálni, beszélgetni, kreatívkodni, alkotni, konfliktus helyzetbe kerülni vagy spirituális élményt szerezni barátokkal, gyülekezeti tagokkal, kollégákkal, szomszédokkal, családtagokkal is lehet.

Kérünk benneteket, hogy írjátok le, mit gondoltok erről!

A személyes vélemények mellett még külön a szeletekről is írhattok, hogy a mindennapi életben milyen helyzeteket jelentenek - akár lehet konkrét példákat, történeteket is mesélni, megosztani!

Nagyon Várjuk a hozzászólásaitokat!


7 megjegyzés:

  1. Lehetséges, hogy valamelyik könnyebben megy, valamelyik nehezebben? Lehetséges, hogy más-más emberekkel, kapcsolatokban az intimitás más-más formája működik?
    Mi az ami Isten szemében elsődlegesebb mint a többi?

    VálaszTörlés
  2. Nekem is hasznos volt az előadásnak ez a része. Picit ráébredtem arra, hogy miért kötődök szorosabban másokhoz. Mégpedig azért mert az intimitásnak a egyes területeit képes vagyok megélni velük és ez nagyon jó. És igen van olyan is, hogy valakivel nagyon sok területen meg tudom ezt élni, emiatt nagyon kötődök hozzá... de mivel az érzelmi intimitás nem annyira mély, a szerelem egyoldalú, nem jutunk tovább...

    Tündi, a második kérdésed furcsállottam, de jó, hogy neked ez szempont :) Isten adta az intimitás minden területét és nem hiszem, hogy rangsorolni lehetne őket, mindegyik fontos egy kapcsolatban. De ami szempont és ez előjött a kiscsoportos beszélgetésben is, hogy a testi intimitást, csak házasságban érdemes megélni, ez Isten terve és akarata, így "jó". A másik dolog pedig a spirituális intimitás, lehet hogy minden ponton passzolsz a másikkal, de ha nem tudtok közösen imádkozni, Bibliát olvasni, követni Jézust, akkor sose lesztek igazán "egy test". A lelki kapcsolódás, biztonság hiányzik. És ezen már sokat gondolkodtam, de nem nagyon tudok elképzelni olyat, hogy olyan valakivel lenne párkapcsolatom aki nem keresztyén.

    Nekem a felsorolásban a konfliktus mint intimitási terület lepett meg, de végig gondolva tényleg az. Valakivel végig menni egy megpróbáltatáson, rengeteget jelent.

    VálaszTörlés
  3. A hanganyag hol lelhető fel?

    VálaszTörlés
  4. Hogyan lehetne a hanganyagot megkapni?

    VálaszTörlés
  5. Szia! Küldj egy emailt és átküldöm!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.