2013. április 8., hétfő

És mi kell a férfinak?

Itt a lehetőség, hogy most a fiúk írják le, hogy mit keresnek/szeretnek egy nőben. Nem baj ha szubjektív, sőt, talán jobb is, mintha általános-igazságokat írnátok. Lehet hosszabban kifejteni vagy félmondatokban összefoglalni.  Itt a lehetőség lerántani a leplet, nagyon kíváncsian várjuk!


8 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Hát én elég sokat gondolkoztam azon, hogy mit is lehet erre a kérdésre válaszolni...
    Az én válaszom nagyon is szubjektív lesz, mert én megtaláltam azokat a lányokat, akik egy komoly hívő keresztyén református fiú/férfi álma :)

    - elsősorban ők is komoly Istenben bízó, keresztyén hívő lányok/nők, lehet velük együtt imádkozni, Bibliát olvasni, beszélgetni hosszan Isten dolgairól.Ezt nagyon jó megtapasztalni ifiben és négyszemközt is. Egymás hitét erősíteni a legjobb.

    - nagyon szorgalmasak, ez látszik a szolgálataikon, egy egy kirándulás vagy gyülekezeten belüli szolgálatban. Sütésben, főzésben, takarításban megállják a helyüket, nem ódzkodnak a fizikai munkától. Nagyon finom sütiket készítenek az ifis szülinapokra :)

    - nagyon szeretik a gyerekeket (többé kevésbé bánni is tudnak velük :) ), anyák akarnak lenni, a gyermeket Isten ajándékának tekintik és vágynak erre az ajándékra. Néha a gyerkőcöket alig lehet levakarni róluk (vagy fordítva? :)

    - igényesek és szépek, Isten csodálatos teremtései, akik oda is figyelnek erre és ápolt hajuk, bőrük van. Sportolnak, kirándulnak. Ízlésesen öltözködnek.

    - de ők se tökéletesek, szükségük van egy fiú/férfi bátorítására, pártfogására, és akarnak is házasodni (nem szingliség a céljuk, és nem is játsszák a meghódíthatatlant). Nyitottak a (z új) kapcsolatok felé.

    - a végére, de nem utolsó sorban változásra képesek. Ez szerintem fontos. Az ige mentén folyamatosan harcolnak az óemberük ellen, küzdenek rossz szokásaik ellen, hogy Krisztus áldozatáért, megváltásáért hálából szentebb életet tudjanak élni. Van bennük alázat és bűnbánat.

    Lehet hogy ez így első olvasatra kicsit idealisztikus, de ilyen lányok köztünk élnek. Hogy az egyik újszegedi presbiter szavaival éljek: "Ez itt egy aranybánya fiúk." És nagyon is igaza van :)

    VálaszTörlés
  2. Én egy kicsit másképp fogalmaztam meg a gondolataimat:

    Mi kell a férfinak?

    Minden és Semmi. De mindegyik a maga idejében.

    Hogy a nő higgyen neki és benne. Ha a férfi azt mondja "SZÉP", akkor azt higgye, hogy Ő a legszebb a világon és ne azt gondolja "Ezt csak azért mondja..." Ha a férfi azt mondja "Lehozza a csillagokat az égről!" Azt kérdezze "Hányt?" és ne azt mondja "Biztos csak viccel." Mert ebből tudja a férfi, hogy szeret.

    De abból is tudja a férfi, hogy szeret, ha a nő hozzá fordul minden gondjával. Még akkor is, a férfi nem tud segíteni; még akkor is, ha a barátnő, az édesanya többet, jobban tudna segíteni.

    És az is kell a férfinak, hogyha megfárad és elgyengül a nő ölelje magához, mert ebből tudja a férfi, hogy szeret.

    És még az kell a férfinak, hogy legyen erős a nő, ne törjön össze a férfi mellett, még ha mást is gondol a nő. Mert ekkor a férfi tudja , hogy őszintén szeret.

    Az kell a férfinak, hogy a nő nő legyen mellette, mert ebből tudja, hogy jól szereti a nőt.

    VálaszTörlés
  3. Mit szeretek egy nőben? Nos, röviden válaszolok. Azt, ha a tartalom és forma illik egymáshoz. Vagyis; ha a nő okos is, és csinos is.

    VálaszTörlés
  4. Zoli, hol találtál ilyen lányokat, akikről írtál? :-)
    Én is hasonlót szeretnék, de lassan megöregszem és még nem találtam ilyen lányt, akikről írtál! :-)

    Laci

    VálaszTörlés
  5. Az utolsó bekezdésben benne van. :)
    Egyébként Kívülállónak nagyon igaza van. Ha nincs meg a szeretet, akkor semmit nem ér az egész.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!

    Sokat gondolkodtam, hogy hozzá szóljak-e. Mert ebben a topikban a lányok nagyon hallgatnak :)Azt gondolom, talán picit azért is, mert igen teljes listát kaptunk, hogy mire vágyik egy "igazi élő hitű férfi", ami kicsit azt is jelenti,hogy milyenek legyünk mi nők. De sajnos nem vagyunk ilyenek.
    Nem vagyunk tökéletesek sem. Sőt, elrontunk dolgokat, komoly hibákat követünk el sokszor, az érzelmeinket követve. Pedig amiket felsoroltatok, már a teremtés óta ("elméletileg") bennünk vannak, s így hívőként a választásunk-döntésünk alapján is bennünk vannak.

    Így amit Zoli az utolsó pontban írtál ("- a végére, de nem utolsó sorban változásra képesek. Ez szerintem fontos. Az ige mentén folyamatosan harcolnak az óemberük ellen, küzdenek rossz szokásaik ellen, hogy Krisztus áldozatáért, megváltásáért hálából szentebb életet tudjanak élni. Van bennük alázat és bűnbánat.") úgy gondolom ez lehet a kulcs a számotokra, hogy olyan nőt találjatok, aki harcol folyamatosan (akár értetek, akár a kapcsolatotokért, de legfőképpen az Istennel való kapcsolatáért).

    Nem az a lényeg, hogy hányszor buktunk el, hanem hogy hányszor állunk fel és megyünk tovább, egyre közelebb a célhoz.



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tündi!

      Köszi, hogy hozzá mertél szólni ehhez a bejegyzéshez. Jól tetted. :)
      Egyetértek veled. Az egyik barátom, nem félt harcolni a kapcsolatáért és most már mindjárt (néhány napon belül) anyuka lesz :) És ami neki ehhez erőt és kitartást adott az az Istennel való kapcsolata volt. De ez egy nagyon érzékeny terület, mert úgymond ilyenkor a lány hordja a nadrágot és komoly sérüléseket okozhat a kapcsolatban... nekik sikerült, mert tényleg Istenre figyeltek és nem egymást méricskélték. Hát elég nehéz terület az elvárásainkkal és saját magunkkal szembenézni.

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.