2012. január 18., szerda

Jézus>vallás

6 megjegyzés:

  1. Ehhez kapcsolódva van egy olyan szállóige a neten (legalább is ott láttam):
    Jesus my savior, not my religion.

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Nemsokára véget ér a Timóteus sorozat és tervezzük a folytatást, de kicsit más formában. Ezentúl is szeretnénk ugyanis az Ige körül lenni, Isten szavában elcsendesedni ebben a közösségben, mert ezt nagyon gyümölcsözőnek, építőnek találtuk. Szeretnénk viszont, hogy ha kicsit interaktív módon folytatódna ez a rovat. Nem a szerkesztők írnák az igei gondolatokat, hanem Ti. Név szerint Zoli, Kukkoló, Tia, Marietta és Kívülállóra gondoltunk.
    Miről is lenne szó?
    Mindenki kapna egy időpontot - azok közül, akik szívesen vállalnák ezt a szolgálatot - kb. 1-1,5 havonta kerülne mindenkire a sor. Minden héten megkérnénk valakit közületek, hogy írjon egy pár igei gondolatot a hétre - lehetőleg a hét elején, mondjuk hétfő estig. Nem kell nagy dolgokra gondolni, terjedelemben sem többre mint egy oldal. Ez tulajdonképpen csak egy gondolat indító lenne az igerész közös átbeszéléséhez, amit egész héten fejtegethetünk Isten Szentlelke segítségével. Semmiféle sorozatot, igerészt vagy témakört nem szeretnénk előírni. Szeretnénk viszont, ha azokról az igékről írnátok, amik éppen aktuálisak számotokra - reggeli elcsendesedés, vasárnapi prédikáció, előadás, bibliakör, ifi, stb. Ez lehet csupán csak egy ige is és néhány kérdés hozzá, ami elkezdi a közös értelmezést.
    Ezeket a kis "áhítatokat" az emailcímre kérnénk és külön bejegyzésben, esetleg egy-két kép kíséretében tennénk közzé. szazszingli@gmail.com

    Lenne-e kedvetek ehhez, benne vagytok-e?


    Áldáskívánással:

    Szerkesztők

    ui.: Zoli, most hétfő? ;)

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Örülök a kezdeményezésnek... és a bizalmatoknak. Ez számomra egy elég komoly feladat, mert bár könnyen jár a kezem (szám), az igéhez tényleg a Szent Lélek segítségét kérve és figyelemmel lehet csak közeledni. Imádkozzunk ezért a "alkalmakért" is.
    Nagyon jó az Ige mellett lenni veletek is. Hétfő estére elküldöm.

    Üdv:
    Zoli

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük, hogy elvállaltad, sok szeretettel várjuk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért remélem Ábel se pihen le végleg, nagyon jó volt olvasni a "kis bibliaóráit", sokat tanultam belőle.

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.