2011. szeptember 20., kedd

Férfi és női szerepekről

olvashatunk érdekes dolgokat itt.

16 megjegyzés:

  1. Rájöttem, hogy a (férfi) ember tényleg nem szeret felelősséget vállalni. Pláne ha van, aki szívesen átveszi tőle és örül, hogy uralkodhat.

    VálaszTörlés
  2. Zoli!

    Megmondom, senki nem szeret felelősséget vállalni. Mert a felelősség teher és ha valami összeomlik akkor aki vállalja a felelősséget, azon verik le. Úgyhogy ne gondold, hogy más, a nők vagy bárki is szeret felelősséget vállalni, az ezzel járó idegeskedést, félelmeket felvállalni.
    A különbség ott van, hogy valaki felvállalja, van aki lerázza.

    Üdv!

    VálaszTörlés
  3. Én mégis úgy gondolom van egy nagyon pozitív érzés a felelősség vállalásban. Számomra ez azt fejezi ki hogy fontos vagyok. Hisz valaki/valakik megbíznak bennem azáltal hogy rám bíznak valamit.
    Ezért úgy gondolom érdemes felelősséget vállalnunk különböző helyzetekben, hisz így azt is megtudhatjuk miben vagyunk jók és miben kevésbé. Hibákat pedig mindenki követ el, a kérdés hogyan kezeljük ezt.
    :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Joy!

    Igen a felelősséggel jár egy fajta presztízs is. És valakinek ez csábító lehet.
    De szerintem itt pont erről van szó, hogy nem akkor kell vállalni, ha nekem hű de jó, hanem mint férfi tudatosan fel kell vállalni ha tetszik, ha nem. Persze lehet keresni a dolog szép oldalát, de ha meg nem tetszik akkor nem vállalom? A házasságban nincsenek különböző helyzetek (szerintem). Ott a legkisebb dologtól a legnagyobbig, minden a férfit kell hogy terhelje. Ez nem azt jelenti, hogy mindent ő csinál, de övé a felelősség. És ez egyszerre szép, hiszen ezért lett teremtve, másrészről teher is, de mivel úgy van teremtve képes a feladatra :)

    VálaszTörlés
  5. Zoli!
    Egyetértek veled. Semmiképp sem azt mondom hogy csak azt választom ami szép és könnyű, de szerintem minden felelősségben van valami szépség is :)
    Azért írtam hogy van amikor hibázunk. Van amikor nem jól döntöttünk és az nem is fog jól esni végeredményben. De még ekkor is van pozitív oldala, hiszen ezáltal többek leszünk, legközelebb okosabbak lehetünk :)
    Személyes tapasztalatom pedig kapcsolatokban, hogy igen a nőkben benne van az hogy a férfi viseljen sok dologban felelősséget. De ez is inkább pozitív mint negatív, hiszen ez társunk bizalmát jelenti felénk. Hisz ez a teremtés rendje is, ahogyan a cikkben is benne van: "Minden férfinak feje a Krisztus, sz asszony feje a férfi".
    :)

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!

    Amióta elkezdtem kutatni, hogy milyen is a férfi, és igyekszem azt komolyan venni, sokkal boldogabb vagyok. Az a csodálatos, hogy nem magányos küzdelemről van szó, Isten maga az aki örömmel mellé áll az az ember mellé, aki szeretne neki engedelmeskedni.
    Sokkal izgalmasabb és szebb azóta az életem, amióta kutatom, hogy mivé szeretne az Úr formálni.

    Szóval én csak bátorítani tudok mindenkit, boldogok lesztek ti is, a leendő párotok is, a környezetetek is, ha komolyan veszitek Isten rátok vonatkozó tervét.

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!

    Most beszéltem valakivel, a keresztyén (férfiakkal) elég nagy gond van, de nem csak Magyarországon. Nem tudnak udvarolni, várnak valami jelre, szüttyögnek... egyszóval gáz!!!
    A hitetlen férfiak tudják a dolgukat, ha tetszik nekik egy nő, akkor meghódítják. Megpróbálják. Kosarat adnak? Na és? ...

    "Körbenézek a templomban, többségében nők üldögélnek a padsorokban,
    de ugyanez a helyzet a színházakban, koncerteken, a felsőoktatási intézményekben.
    Hallgatom a tanévnyitón a Károli egyetem köztársasági ösztöndíjasainak névsorát;
    csupán egyetlen férfi szerepel benne."

    Forrás: http://www.parokia.hu/hir/mutat/2713/

    Szerintetek mik ennek az okai? Oké gond van! Ismerjük el! És hogyan tovább?

    VálaszTörlés
  8. Üdv! Nagyon egyet értek Ahham-mal!

    Nekem volna egy javaslatom, hogyan tovább.
    1. Ha felismertük a hibát ("jééé, nálam is így van!")
    2. Próbáljuk meg feltérképezni az okokat ("miért van ez így nálam?")
    3. Találjuk ki, mivel lehetne ezt megszüntetni, ellensúlyozni!
    4. Kezdjük el ezt gyakorolni, és akkor már közelebb vagyunk a megoldáshoz.

    Szerintetek, hogyan tovább?

    VálaszTörlés
  9. Én szingli vagyok, azonban én teszek ellene amikor van rá lehetőség. Mármint mikor van egy olyan lány aki nekem tetszik. Csak sajnos eddig nem jött össze, de attól még figyelek, és ha látok akkor próbálkozom. Csak ritka az olyan lány akinél érdemes.
    A férfiak gyengén szereplésén én eddig még nem gondolkoztam, sőt eszembe se jutott eddig. Nem érzékelem, nálunk a teológián többen vagyunk és nagyobb is a hangunk :)
    Ezért én egyenlőre várom a ti válaszaitok és majd ha tudok valamit hozzátenni, akkor írok :)

    VálaszTörlés
  10. Szerintem az nagyon ritka eset, hogy egy fiúnak tetszik egy lány és nem tud udvarolni... legfeljebb nem úgy mint egy világi ember, ahol a testiséggel és az anyagi javakkal veszi le a lányt a lábairól. Nem tudom ez mennyire követendő példa.

    VálaszTörlés
  11. Én nem tartanám olyan ritka esetnek. Van, hogy valaki már annyira fáradt, fásult, csalódott, hogy már csak legyint. ... Nekem azzal van feladatom többek között, hogy pl. van egy lány (nem konkrétan!), aki társ tudna lenni, elképzelésemnek megfelelő, de mégsem mozdít meg. Pedig ez fontos lenne, hiszen sok éve vagyok egyedül és szeretnék társat.
    Kérdésedre válaszolva, ahol a testiség és az anyagi javak döntenek egy választásban, az a kapcsolat jellemzően arról szól. És ezek, mint írtam, múlandó értékek.

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!
    Ki fogtok nevetni. Ez biztos. :)
    Azzal kapcsolatban írok, hogy elsősorban a férfi szerephez tartozik a kezdeményezés megismerkedéskor.
    Van valaki, aki nekem nagyon szimpatikus, de még nem beszélgettünk egymással. Annyira komolyan veszem azt, hogy egy férfi számára fontos, hogy azt érezze, hogy Ő kezdeményezett, Ő hódította meg a nőt, hogy még annyit sem merek kezdeményezni, hogy bejelöljem ismerősömnek egy közösségi oldalon.
    Tudom, hogy van olyan fiú, akinek kimondottan jól jön egy ilyen "bátorítás", de lehet, hogy vannak olyan férfiak, akik a nő részéről bármilyen kezdeményezést taszítónak találnak.
    Mi erről a véleményetek?

    Ildikó

    VálaszTörlés
  13. Megjegyzés az oldallal kapcsolatban, nem bántásként, szerintem jobb lenne, ha gyakrabban jelennének meg cikkek, ha van rá mód.

    VálaszTörlés
  14. Kedves Ildikó!

    Ha még tényleg nem beszélgettetek, akkor tényleg furcsa lenne bejelölni egy fiút/férfit! :) De ha van idő és hely, ahol beszélgetésbe tudtok elegyedni, kicsit beszélgettek, utána szerintem semmi akadálya! Biztos volt már, hogy jelöltél ismerősnek fiút/férfit! Csak barátságból.
    Ha már beszélgettetek, ugyanígy be lehet jelölni, de lehet, hogy a beszélgetésetek után a fiú/férfi "beelőz"! :) Úgyhogy hajrá!

    Tibor

    VálaszTörlés
  15. Kedves Ildikó,

    egyet is értek veled meg nem is. (Most magamnak is ellentmondó gondolatmenet következhet.)
    Egyet értek, mert a férfi dolga a párkapcsolatra induló kezdeményezés, pont. Erről nincs is mit beszélni. Ehhez csak annyi nem egyetértést tennék hozzá, hogy ismerkedni nemcsak párkapcsolati célzattal lehet (bármilyen hihetetlen :P), hanem "csak" barát kereső, a másikat, mint testvért megismerni szándékozó célzattal. Persze abból még bármi lehet... DE ez a fajta hozzáállás azt a veszélyt hordhatja magában, hogy önáltatással azt mondja a hölgy: "ugyan, én csak barátkozom", ámde szíve mélyén már mást akar. Ugyanakkor a férfiak sokszor vakok, a hölgyek vagy megvárják, amíg "rájuk nyílik a szemük", vagy nem. És ez a nem is többféle döntést takarhat(na): nem vár a férfira, vagyis továbblép; kapcsolatba lép a férfival, de nem tesz "félreérthető jeleket" - ez a veszélyes barátkozás, ami ugye ELVILEG nem jöhet szóba, mert a hölgy eleve többet akar :)
    De inkább rövidre zárom magamat.

    Szép napot kívánok!
    Lala

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.