2012. augusztus 11., szombat

De egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.


Fil. 3.14.

7 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Látom más is néz az Olimpiát. De vajon a női röplabda döntőt látta valaki?

    Kívülálló voltam!

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Én csak az Olimpia első hetét tudtam figyelemmel követni.
    Mit kell tudni a női röplabda döntőről?

    Zoli

    VálaszTörlés
  3. Szia Zoli!

    Köszönöm, hogy visszakérdeztél! : )

    Igazából a második képről asszociáltam. Zártójelben téve jó mérkőzés volt és egy csúnyán elvesztett első játszma után nyertek a brazilok 3:1-es játszmaaránnyal, az addig veretlen amerikaiak ellen. A kommentátor a második játszma közepén már temette őket, de nem ez a lényeges.

    Hanem a "kötelező" örömködést követően, az egész csapat (játékosok, edzők, segítők) nekiálltak imádkozni a pályán!

    Persze lehet, hogy csak számomra olyan meglepő ez, de jó volt látni!

    Na csak ennyit akartam.

    Kívülálló voltam!

    VálaszTörlés
  4. Szia Kívülálló!

    Én is köszönöm, hogy válaszoltál :)

    Engem mindig megragad, amikor látok ilyen megnyilvánulásokat, mármint hogy valakik felvállalják és itt pláne az egész csapat hogy imádkoznak, és tudják, hogy kinek kell hálát adni, még annak ellenére is, hogy biztos nem kevés munkát fektettek bele, hogy mind testileg, mind technikailag a legfelkészültebbek legyenek.

    Egyébként pont az Olimpia hivatalos himnusza kapcsán már régóta gondolkodok, hogy meg kellene nézni a Tűzszekerek filmet, de egyszerűen nincs annyi időm.

    Zoli

    VálaszTörlés
  5. Leírom, mert már kikívánkozik belőlem :)

    Az Olimpia kapcsán és mivel a sportokat is szeretem ledöbbentet az itteni ige, és Isten valahogy most nyitogatta meg erre a szememet, Isten többször is rámutat Pál által(szerintem Pál is szerethette az olimpiát :) ), hogy ahogy ezek a sportolók egész ifjúságukat, minden erejüket, idejüket, hobbijukat, néha családi és emberi kapcsolataikat feláldozzák azért, hogy célba érjenek és elnyerjék a legfényesebb érmet, nekünk is hasonlóképpen kellene élnünk és megfutnunk utunkat és nem földi célokért kell megszakadnunk, hanem a Jézusért. Persze nem azt mondom, hogy sutba kell dobni mindent, hiszen magunkról és másokról gondoskodnunk kell itt is, de hogy nem vagyok olyan mint egy olimpikon Isten országáért, hát az sajnos biztos. Szóval csak ahogy lenyűgöz a sportolók kitartása, ereje, küzdelme, öröme mikor átveszik az érmet, valahogy úgy kellene látni nekem is a hitbeli dolgokat, pláne, hogy mi már győztünk!

    "Annakokáért mi is, kiket a bizonyságoknak ily nagy fellege vesz körül, félretéve minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért."

    Most olvastam egyébként a wikipedián, hogy az ókori olimpia éppen a keresztyénség államvallásá tétele miatt lett betiltva Kr. u. 393-ban, mert pogány szokás volt...

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!
    Nagyon igaz.Sokszor úgy teszünk, mintha vesztesek lennénk, pedig Jézus győzött! . Mi már eleve a győztes csapatban játszunk! Ezt sose felejtsük el!

    VálaszTörlés
  7. Én heti 3-szor futok az Oláh Gábor utcai futópályán, 3-5 km-t, és az erdőben is. Ha az olimpiára már nem is jutok ki, de fitt és erős maradok. Debreceni szingli lányok?? Esti futás??

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.