2012. február 27., hétfő

még 1 figyelemre méltó könyv a témában

Trudy Chun, Magyarországon élő misszionárius, amerikai írónő nem rég megjelent bibliatanulmányozása a párkapcsolatokhoz, Love and Ashes (A szerelem és a nagyharang), sajnos csak angolul olvasható egyenlőre.

Erről kértük meg kedves ismerősünket, aki olvasta ezt a könyvet, hogy írjon hozzá egy ajánlást. Fogadjátok szeretettel Kisharang bejegyzését és ha további kérdések merülnének fel, a kommentekben bizalommal fordulhattok hozzá.


Trudy Chun - Love and ashes –könyvismertető

Te hogyan képzeled el a tökéletes románcot? Hiszel az „igaziban” – abban, hogy Isten valakit kizárólag számodra alkotott? Milyen elvárásaink vannak a románccal és a szerelemmel kapcsolatban az életünkre nézve? Milyen elvárásokat állítunk Istennel szemben a szerelemmel kapcsolatban?

Trudy Chun könyve igaz történeteken keresztül próbál rávilágítani a keresztény kapcsolatok lényegére, és eloszlatni az általunk alkotott téves elképzeléseket. Minden történet más aspektusból világítja meg a kapcsolatokat, miközben az utána feltett gyakorlati kérdések (lásd fent) és Bibliai példák segítenek mélyen elgondolkodni saját kapcsolatainkon, az Istenhez való viszonyulásunkon, és felismerni hamis álmainkat és céljainkat. A könyv egyszerre mutat rá Isten kegyelmére és az emberi kapcsolatok tökéletlenségére, amelyekkel szemben mégis túlzott elvárásokat támasztunk, elfelejtve azt, hogy Isten kegyelme nélkül semmi sem lehetséges, és hogy az ember szeretete önmagában (Isten nélkül) mennyire törékeny. Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik már átélték a veszteség fájdalmát, azoknak akik szeretnének felkészülni egy keresztény kapcsolatra, és mindenkinek,aki szeretné jobban megismerni Istent.

„ Mi azt szeretnénk, hogy a keresztény kapcsolat olyan legyen, mint egy Walt Disney film: a„ boldogan éltek, míg meg nem haltak” biztos végkifejlettel. De a valóság nem így működik. A házasság nem egy cél; hanem egy hosszú és fáradságos utazás, amelyből sok jót meríthetünk, ugyanakkor sokszor fájdalmas is. Azt hiszem itt az ideje, hogy félre tegyünk gyerekes elképzeléseinket, és őszintén megvizsgáljuk a keresztény élet során keletkező gyémántokat és hamvakat. A keresztények túl hosszú időn át viselkedtek úgy, mintha Isten az életünk legtöbb területén - beleértve a szerelmet és a házasságot – tartozna nekünk. A fiatal keresztény nőket arra bíztatjuk, hogy „ várjanak Isten legjobbjára”, és bár ebben a kijelentésben van némi igazság, túl sokszor értelmezzük úgy, hogy Isten tartozik nekünk egy ideális társsal.
A valóság viszont az, hogy Isten egyikünknek sem ígért biztosan társat, pláne nem tökéleteset. Isten egyikünknek sem ígért biztosan házasságot, különösen nem könnyűt. Ő a hűségét ígérte nekünk, és arra hív bennünket, hogy legyünk hűségesek Őhozzá.” (Idézet a könyvből.)

Kisharang

Trudy Chun blogja: link
A könyvről:  link

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.